Op volle toeren!

Kerstfeest staat voor de deur
Het kerstfeest is voor ons gezinshuis een belangrijk en hoopvol feest. Een feest waarin we de geboorte vieren van baby Jezus. Deze baby betekent veel voor ons. Wij geloven dat deze baby niet zomaar is gekomen, maar hoop en redding biedt. Hij is een belangrijke inspiratie voor ons om er te zijn voor mensen die liefde en warmte nodig hebben. Tenslotte verdient iedereen een warm ‘thuis’ met kerstmis.

Opvang gestart medio oktober 2019
Sinds begin september 2019 wonen we op een nieuwe tijdelijke plek, pal naast de kavel waar we ons nieuwe gezinshuis verwachten te bouwen. Onze huidige woning biedt al plek voor het begeleiden van één moeder met kind. Sinds medio oktober 2019 is de eerste zwangere moeder bij ons in zorg. Na maanden van voorbereiden wordt een droom werkelijkheid; jonge vrouwen begeleiden. Met als doel ze een warm thuis te bieden, waar ze in rust hun kindje mogen verwelkomen en leren om zelfstandig te zorgen voor haar kindje.

Het werk in het gezinshuis in intensief. Het is voor Jaap niet meer mogelijk om zijn werk bij Dunavie te combineren met het werk in het gezinshuis. Eerder dan verwacht heeft hij daarom zijn baan opgezegd en vanaf 1 januari 2020 fulltime inzetbaar in het gezinshuis.

Voortgang bouwplannen
De vergunningsfase voor de bouwplannen is gestart. Eind januari 2020 hopen we dat de vergunning wordt afgegeven. Dan volgt nog een termijn van zes weken waarin omwonenden de gelegenheid hebben om bezwaar in te dienen. Een spannende fase voor het gezinshuis. De nood is hoog. We worden nu al wekelijks meerdere keren gebeld met de oproep om jonge moeders op te vangen. We hopen dan ook zo snel mogelijk te starten met bouwen.

Aannemer bekend!
Dat verdiend een dikke uitroepteken! Vorige week hebben we de overeenkomst getekend met een aannemer die graag hun (letterlijke) steentje bijdraagt aan dit project. Met vertrouwen gaan we samenwerken met Bouwbedrijf Alkemade en haar onderaannemers. De eerste bouwteamvergadering zit er alweer op. Zodra de vergunning is afgegeven starten zij direct met de bouw van het gezinshuis.

Stichting Alas heeft ANBI status aangevraagd
De stichting staat voor de uitdaging om zo’n € 100.000 op te halen voor inrichting en aankleding van het gezinshuis. Een grote uitdaging, daar zijn we ons zeker van bewust. Er zijn al veel initiatieven geweest die een mooie bijdrage hebben geleverd. Voor 2020 staan opnieuw acties gepland. Als gezinshuis hebben we het verlangen dat het niet een project is van Jaap en Janneke, maar van een grote groep mensen en bedrijven die hun steentje bijdragen voor kwalitatieve en persoonlijke zorg. Onlangs hebben we de ANBI status aangevraagd. We verwachten elk moment uitkomst van de belastingdienst of de ANBI status wordt afgegeven. Dat biedt fiscale voordelen voor donateurs. Uiteindelijk is geld ‘maar’ een bijzaak. Belangrijk en noodzakelijk om dit werk te kunnen doen. Neem gerust contact met ons op als je wil bijdragen aan de stichting of check de website https://gezinshuisalas.nl/stichting/.

Dag 2019…
Nog even en we nemen afscheid van 2019. Misschien een cliché voor ons allemaal: maar een jaar waarin zoveel is gebeurd. Een jaar waarin we dankbaar zijn voor de vele zegeningen die we hebben gekregen. Maar ook het jaar waarin we afscheid moesten nemen van onze lieve neef en vriend. Wat missen we je…

Tot slot
We wensen je een heel mooi 2020 met je geliefden. Durf te dromen…met elkaar laten we ze uitkomen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *