Liefde delen

Even opladen en weer beschikbaar
Na een intensieve begeleiding van onze eerste moeder zijn we even een weekje weg geweest naar het mooie Texel. Met vernieuwde energie is het gezinshuis weer up and running. En er is weer plek voor een nieuwe moeder met haar baby.

Volgende stap gezet met nieuwe huisvesting
Degene die ons al langer volgen die weten dat we ons gezinshuis gaan uitbreiden. Hier hebben we een nieuw huis voor nodig. De tweede bouwvergadering zit er alweer op. Achter de schermen wordt hard gewerkt ter voorbereiding op de nieuwbouw. En onlangs heeft de gemeenteraad van Teylingen ons huisvestingsplan goedgekeurd! Een hele belangrijke fase in het vergunningentraject. We kunnen hiermee nog niet direct aan de slag. We wachten nu de bezwaartermijn af. Pas als eventuele bezwaren positief zijn afgehandeld, is de vergunning onherroepelijk en kan de eerste paal de grond in. Nog even in spanning afwachten hoe dat gaat verlopen dus.

Stichting Alas op volle toeren
Misschien heeft u de acties van onze stichting al op Facebook voorbij zien komen. Wat een energie in deze club mensen! Geweldig om zo’n mooie groep mensen om je heen te hebben. Je kan de stichting op facebook volgen via Stichting Gezinshuis Alas of check hun webpagina via www.gezinshuisalas.nl/stichting. Er is nog veel hulp nodig, heb je een leuk idee of wil je je steentje bijdragen? We horen het graag!

En heel goed nieuws, onze stichting heeft de ANBI status gekregen! Voor degene die een gift geeft de zekerheid dat elke euro aan het gezinshuis wordt besteed. En een bijkomend voordeel dat alle giften ook nog eens aftrekbaar zijn bij je belastingaangifte. Een mooie stimulans voor alle acties die staan gepland en voor iedereen die het werk van het gezinshuis financieel wil ondersteunen. We hebben nog wat werk te verzetten. De stichting heeft als doel € 100.000,- in te zamelen. Dat vele geld is nodig voor de inrichting en aankleding van het gezinshuis. Er is al 10% ingezameld. Daar zijn we super dankbaar voor.

Dank
Regelmatig krijgen we bemoedigingen. In de vorm van een kaartje, lieve woorden.
Vanuit de Ladies Circle is er een aantal keer voor ons gekookt… wat een cadeau was dat!

Mevrouw Dekker heeft ons een prachtige piano geschonken. Ze was op zoek naar een goed doel, en dat is gelukt! Onze kinderen genieten enorm van het maken van muziek, vooral voor Anne-Roos werkt het therapeutisch. Niet te vergeten de juffen en meesters van onze kinderen, die zo’n belangrijke rol hebben en graag een stapje harder lopen. Heel veel respect voor. En dan nog onze vrijwilligster Jacqueline die 1 á 2 keer per week actief is in ons huis. Die steekt flink de handen uit de mouwen en een gezellige aanwinst in ons gezin. Ze krijgt het zelfs voor elkaar om Janneke even stil te laten zitten met een lekkere bak koffie! We zijn enorm dankbaar voor iedereen die op zijn/haar eigen manier om ons heen staat.

Tot slot.. een ontroerende brief…
Onlangs vierden we de verjaardag van één van onze (gezinshuis)kinderen. Op deze bijzondere dag hebben we zijn vader uitgenodigd om de hele dag dit feest mee te vieren. Binnen pleegzorg kan dit niet altijd, maar als het enigszins lukt betrekken we biologische ouders zoveel als mogelijk. Wat een geweldige dag hebben we in het gezinshuis gehad, samen met papa. We hebben vader gevraagd om een brief te schrijven aan zijn zoontje over deze dag, ter herinnering voor later. Deze brief is zo bijzonder, dat we met toestemming een aantal passages uit de brief willen delen.

Dit doen we om twee redenen. Allereerst vragen we een groot respect voor alle ouders die om welke reden dan ook hun kind niet zelf kunnen opvoeden. Realiseer je dat dit vrijwel nooit de keus en wil is van deze ouders. Het is zo moeilijk en ingewikkeld om je kind, vaak gedwongen, af te moeten staan. Een andere reden is dat we eigenlijk iedereen aanmoedigen om liefde te delen. Met liefde kan je zoveel bereiken. En nee, wij zijn daar geen supermensen in. Laat dat helder zijn. Wij handelen ook met vallen en opstaan. Wij zijn geraakt om te zorgen voor kinderen en doen dit met alle liefde die we hebben gekregen. Misschien inspireert dit jou om na te denken over pleegzorg. De vraag naar pleegouders is torenhoog. En als dat niet op jouw pad komt mag je liefde uitdelen in wat jij doet 😊.

Met toestemming van vader en eigenlijk ook zijn aanmoediging delen we hieronder een groot deel van de (voor ons) ontroerende brief:

4 jaar, wat gaat die tijd toch snel. Na 4 jaar was papa voor het eerst echt op jouw verjaardag erbij. En wat een dag was het. Wat is papa ongelofelijk trots op jou, de mensen om jou heen en de mensen die daar weer achter staan. Wat genoot je van alle aandacht en alle cadeautjes die maar jouw kant op bleven komen. Papa heeft heel veel nieuwe mensen ontmoet. Mensen die het mooi vonden om te zien hoe een biologische vader bij een pleeggezin over de vloer komt en dat gewoon goed gaat. De acceptatie tussen biologische vader en pleeggezin zorgt ervoor dat er een ontzettend goede band is opgebouwd die alleen nog maar kan verbeteren, maar niet iedereen gegeven is. Mensen die bewondering hebben voor papa zijn denkwijze over jou, je pleegouders en de situatie die zich rond jou voordoet. Maar het allerbelangrijkste voor ons allemaal is dat jij gelukkig bent. En papa heeft gezien dat jij dat bent. En dat is ook niet zo raar. Als ik kijk naar jouw (pleeg)mama, papa, opa’s en oma’s krijg ik alleen maar een warm gevoel. Een gevoel van liefde, veiligheid en betrouwbaarheid. 3 essentiële dingen in het leven die niet altijd maar gegeven zijn, maar voor jouw zijn ze daar. En papa voelt zich daar goed bij. Ik legde aan jouw (pleeg)opa uit hoe ik denk over jou en waarom dit zo goed voelt. Ik zal altijd jouw waarde boven alles stellen. En ondanks dat papa je het liefst meeneemt naar huis, weet ik ook dat jij nu veilig bent, gelukkig bent, en nog veel belangrijker; Altijd maar lacht. Ik heb vorige week Zaterdag een hele mooie dag gehad. Ik weet nu wie er dagelijks, wekelijks en maandelijks om jouw heen zijn. Ik heb bij de verhalen, gezichten gekregen. En dat voelt goed, want hun bewijzen papa’s ongelijk. Er zijn nog liefdevolle mensen en er zijn nog mensen die eerst aan een ander denken en dan pas aan zichzelf. Iets wat voor papa ondenkbaar was toen jij werd geboren. 4 jaar betekend ook een nieuwe stap in jouw leven; De basisschool. Maandag is het zover en papa is misschien nog wel zenuwachtiger als dat jij bent. Ik hoop dat je een ontzettend gave dag heb, en dat er daarna nog veel mooiere dagen volgen. Op naar een nieuw avontuur boef, laat ze zien wie je bent, de grote kerel die je bent geworden. Ik hou van je en ben gigantische trots op jou.

Liefs,
Papa

Een mooiere brief kan een zoon niet wensen van zijn vader… wij werden er stil van. Respect papa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *