Verhuisd!

Afgelopen vrijdag was het zover… We wonen met ons gezin op een prachtige plek aan de Componistenlaan in Voorhout. We hebben 2 hele spannende weken achter de rug, in afwachting van financiering. Grote complimenten aan de Rabobank. Zij hebben zich maximaal ingezet om de financiering te laten slagen. Weer een stap dichterbij het nieuwe gezinshuis en groen licht om te verhuizen naar de Componistenlaan, waar we wonen tot de nieuwbouw is opgeleverd. De klussers stonden in de startblokken. Wat is er veel werk verzet, ongelofelijk! Met meer dan 20 vrijwilligers hebben we in een week tijd de woning aan de Componistenlaan klaar gemaakt voor verhuizing. Muren sauzen, (vaat)wasmachine aansluitingen verlengen, alle raambekleding bevestigd, grote schoonmaak enz enz. Een heel warm bad, zo voelt het als er zoveel mensen betrokken zijn. Woorden schieten te kort. Alle vrijwilligers onwijs bedankt en natuurlijk ook onze schilders Nico Vink Schilderwerken en Van Kesteren Schilders. Jullie hebben dit allemaal mogelijk gemaakt!

En nu… De woning biedt een extra kamer waar we al kunnen starten met het begeleiden van 1 moeder en kind. De komende weken maken we deze kamer helemaal in orde en bieden we vanaf oktober 2019 deze plek aan. Waar we met elkaar al heel lang in voorbereiding zijn, gaat nu echt gebeuren. Een veilige plek bieden voor moeder en kind.

Mooie opbrengst voor Stichting Alas
Twee weken geleden was de biermarkt in Sassenheim. Naast een zeer gezellig evenement is er een bijzonder mooie opbrengt gedoneerd van € 3.500!! Dit geld besteden we aan de keuken(inventaris) van de moeders voor het nieuwbouwproject. Stichting Alas ondersteund ons gezinshuis. Meer acties volgen.

Vergunning nieuwbouw
De tekeningen voor nieuwbouw zijn in een vergevorderd stadium. De Welstandscommissie heeft in een vooroverleg met onze architect Archivice op de vergunning een aantal goede opmerkingen gemaakt op het ontwerp. Dit is een belangrijke stap in het vergunningentraject. Zodra het mogelijk is presenteren we de tekeningen. Nog even geduld!

Tot slot..
…vragen we ook aandacht voor onze broer en zwager Tim Overduin. Samen met een aantal vrienden en de organisatie World Servants bouwt hij in 2020 klaslokalen in Malawi. De hele maand september 2019 kan je je lege flessen doneren voor dit mooie project in Albert Heijn Voorhout. Meer info: https://www.worldservants.nl/malawi/MA220

Tot de volgende nieuwsbrief!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *