Onze visie

Bij gezinshuis Alas hebben wij één doel: het zo goed mogelijk kunnen ondersteunen van kwetsbare vaders en moeders, zodat zij zelfstandig voor hun kindje kunnen zorgen. Alas betekent “vleugels” in het Spaans en staat symbool voor “op onze vleugels”, “onder onze vleugels” en “uitvliegen”.

Op onze vleugels

Elke ouder en kind vangen wij op, op onze vleugels. Ze komen vaak uit een onrustige situatie en kunnen reken op een liefdevol en warm ontvangst. Wij bieden ze een veilige plek waardoor ze kunnen uitrusten op onze vleugels.

Onder onze vleugels

Onder onze vleugels kunnen zij schuilen. Vaak hebben de ouders intensieve  ondersteuning nodig bij het zorgen voor en opvoeden van hun kind. In veel gevallen zijn ze zelf nog van een jonge leeftijd en niet volledig klaar om een ouder te zijn. Onder onze vleugels bieden wij ze geborgenheid, ondersteuning en helpen we hen naar zelfstandigheid met hun kindje.

Uitvliegen

Als de ouders in staat zijn zelfstandig te wonen en te zorgen voor hun kindje, helpen wij hen uitvliegen. Wij helpen hen zoeken naar een zelfstandige woning. Mocht dit niet haalbaar zijn, helpen we hen om te zoeken naar een andere geschikte plek om te wonen.