Nieuwsbrief oktober’18

Deze nieuwsbrief staat in het teken van leuke acties! Daarnaast een korte terugblik op ons bezoek aan een collega-gezinshuis. Lees snel verder..

Ladies Circle Voorhout sponsort gezinshuis Alas

Elk jaar organiseert Ladies Circle Voorhout het evenement ‘Dance4good’ in samenwerking met café Cheers. De opbrengt van dit muziekspektakel gaat naar een goed doel. Ladies Circle Voorhout is een groep jonge vrouwen die zich inzetten voor lokale goede doelen. Dit jaar heeft Ladies Circle ons gezinshuis als sponsorproject ingezet bij dit evenement, super gaaf!! De feestavond is op zaterdagavond 3 november 2018. Kom je ook? Naast een hele gezellige avond, steun je ook nog eens ons gezinshuis. Check de poster bovenaan deze nieuwsbrief en bestel alvast je kaarten via LC44@ladiescircle.nl

Sponsoractie Eten met je geweten

Naast de Ladies Circle start ook Baptistengemeente Kaleb Teylingen een sponsoractie voor ons gezinshuis, genaamd “eten met je geweten”. Verschillende gemeenteleden uit deze kerk maken een voor-, hoofd- of nagerecht. Iedereen kan zich opgeven om vervolgens aan te schuiven aan tafel. Meer info over deze geweldige actie lees je hier: https://www.kalebteylingen.nl/agenda/16552/etenmetjegeweten.html

Inspirerend bezoek gezinshuis Aalsmeer

Ons gezinshuis krijgt steeds meer vorm. De benodigde beroepsregistratie is geregeld en we sluiten ons aan bij een vereniging voor gezinshuizen. Via die vereniging delen we ervaringen, houden we intervisies en helpen alle aangesloten gezinshuizen elkaar bij alle praktische- en zorgvragen. Vorige week zijn we al bij een gezinshuis geweest in Aalsmeer. Dit gezinshuis vangt ook specifiek jonge moeders op. Erg leuk om bij deze jonge moeders te ontdekken wat ze nodig hebben en waarom het gezinshuis voor hen zo belangrijk is. Met nog meer energie en respect voor deze gezinsouders én jonge moeders zijn we die avond naar huis gereden. Dit bezoek geeft een extra boost in onze energie en bevestiging dat gezinshuizen hard nodig zijn in Nederland.

Huisvesting, nog even geduld…

Onze opvang voor jonge moeders kan pas starten zodra we nieuwe huisvesting hebben gevonden. We zijn nog steeds in gesprek met gemeente Teylingen over 2 kavels. Er ligt nog uitzoekwerk rondom vergunningen en het financiële plaatje. Het kost nog even tijd om met elkaar te uit te zoeken of één van de kavels voor ons geschikt is. Dit vraagt van ons flink wat geduld, we leren zeg maar ‘professioneel geduld’ hebben ?. De samenwerking is heel goed, dat is erg fijn. De gemeente Teylingen maakt zich er hard voor dat dit gezinshuis er komt in Teylingen.

Tot slot

De sponsoracties zijn hartverwarmend. Zo fijn om een warme groep mensen om ons heen te hebben. We hebben elkaar nodig, alleen kunnen en willen we dit niet opzetten. Lees je voor het eerst onze nieuwsbrief? Check dan ook onze website https://gezinshuisalas.nl/. Hier lees je wie we zijn en wat we doen en kun je je ook inschrijven om de nieuwsbrief in je mailbox te ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *