Nieuwsbrief december’18

Allereerst,  wat leuk dat je ons volgt! De betrokkenheid bij gezinshuis Alas groeit en dat vinden we gaaf! Afgelopen maand is er opnieuw veel gebeurd rondom het gezinshuis. In deze nieuwsbrief een korte terugblik en nieuws over huisvesting!

Twee geslaagde sponsoracties
Wat een feest op 4 november 2018 bij Cheers Voorhout! De Ladies Circle van Voorhout organiseerde hun jaarlijkse evenement Dance4Good. En dit jaar waren wij één van de doelen waar een deel van de opbrengst naar toe ging. Bijna € 1.800 voor ons gezinshuis! Naast dit mooie bedrag hebben we een super feestje gevierd. Nogmaals dank voor deze mooie avond, Ladies Circle!

En op 24 november 2018 een smakelijke actie van de kerk Kaleb Teylingen. Zij organiseerde een ‘walking diner’ waarbij 8 huishoudens culinaire gerechten verzorgden. De ‘eters’ hebben hiermee zo’n € 1.200 opgebracht voor ons gezinshuis. Wow, wat een bedragen!

Naast deze geweldige acties zijn er al diverse mensen die ons maandelijks steunen voor de opbouw van het gezinshuis. Super veel dank hiervoor! Zeker nu het gezinshuis steeds concreter wordt en de uitgaven komen is jullie bijdrage meer dan welkom. Sponsoring helpt ons bij de opstartfase. Daarna verwachten we door de zorginkomsten de financiële lasten zelf te kunnen dragen.

Huisvesting steeds dichterbij
Al vanaf onze eerste nieuwsbrief is nieuwe huisvesting een belangrijk thema. Dat is ook nog het enige wat nodig is om te starten met de zorg voor kwetsbare moeders. We werken hierin goed samen met gemeente Teylingen. Zij zien het belang van deze zorgbehoefte en werken graag met ons mee. Achter de schermen worden diverse onderzoeken uitgevoerd, die nodig zijn om te onderzoeken of de bijzondere huisvesting mogelijk is op de betreffende kavel. Medio januari 2019 zitten we met de gemeente en onze architect om tafel. We hopen dan op groen licht, zodat we op zoek kunnen naar een aannemer om daadwerkelijk te gaan bouwen. Misschien weet je een aannemer met een warm hart voor dit project? We komen graag in contact. Er zijn al veel vrijwilligers die zich hebben aangemeld om te helpen, in welke vorm dan ook. Dank, dank dank! Onze droom is dat er velen zijn die een steentje bijdragen, zodat we met elkaar tot een fantastisch resultaat komen: een opvang voor kwetsbare moeders en kinderen.

2019 voor de deur
Wat was 2018 een bijzonder jaar. De start van het gezinshuis en heeel veel geregel. En dat doen we met veel energie! We hebben het woord ‘dank’ al een aantal keer benoemd en dat is ook het woord dat blijft hangen als we aan 2018 denken. En dan staat 2019 voor de deur… We wensen je warme en liefdevolle feestdagen. We wensen je een bijzonder 2019. En speciaal voor de gezinshuizen die deze nieuwsbrief ook volgen wensen we jullie veel liefde om door te geven aan de moeders en kinderen in jullie huis.

Veel liefs,

Jaap en Janneke
Gezinshuis Alas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *