Nieuwsbrief augustus’18

Na drie heerlijke weken Zuid-Frankrijk met het hele gezin is het tijd voor een nieuwsupdate. We hebben de vakantieperiode gebruikt om er even helemaal uit te zijn met het gezin en dat is goed gelukt! Na een toch wel hectische tijd voor de vakantie, zijn we nu weer opgeladen en gaan we vol frisse moed verder aan de opbouw van gezinshuis Alas.

Huisvesting

Voor de vakantie heeft Janneke een gesprek gehad met wethouder Brekelmans en een medewerker van de afdeling ruimtelijke ordening. Er zijn op dit moment 2 kavel mogelijkheden die we nader onderzoeken. Door de vakantieperiode gaat dat niet zo hard, maar hopelijk komt er de komende weken wat meer duidelijkheid. Het is fijn dat de gemeente onze plannen zo’n warm hart toedraagt en bereid is om mee te werken waar kan. Het is ook in het belang van de gemeente dat de opvang voor kwetsbare moeders er komt, daarom werken we graag samen. Bij deze willen we graag nogmaals een oproep doen, in onze zoektocht naar een betrokken aannemer die ons wil helpen met het bouwen van het gezinshuis. Ben of ken je iemand die ons wil helpen? We horen het heel graag!

Zorg

Naast het ‘geregel’ van huisvesting gaat de zorg in het gezin gewoon door. Op dit moment vangen we voor langere tijd twee kinderen op van 2,5 en 1 jaar oud. We streven er naar om het contact met de biologische ouders zo optimaal mogelijk te onderhouden. We geloven dat dit essentieel is voor de ontwikkeling van de kinderen. Het is belangrijk voor een kind dat ze weten wie hun biologische ouders zijn en waar mogelijk hier (weer) een relatie mee opbouwen. Net voor onze vakantie kregen we een brief van een vader die ons wel even liet beseffen hoe mooi het is als de samenwerking goed verloopt. We zijn ontzettend dankbaar voor dit contact, ook met de voogden van de kinderen die hier een grote bijdrage in hebben!
Om een kleine indruk te geven lees je hieronder een aantal passages van de brief.

De passages zijn geplaatst met toestemming van vader. Vanuit privacy zijn fictieve namen gebruikt.

Lieve Janneke,

“Ik herinner me nog goed dat Jimmy met behulp van jou de glijbaan op ging. Toen hij boven was, keek je mij aan, je stak je 2 duimen op en liep weg en daar stond ik dan. Ik moest nu zelf mijn zoon van de glijbaan afhelpen. En met succes. Sindsdien is de band tussen mij en Jimmy heel sterk geworden. Althans zo voel ik het.”

“Toen de voogd belde met het nieuws dat het volgende bezoek bij jou thuis zou plaats vinden was ik heel erg enthousiast maar toch ook een beetje zenuwachtig. Ik kwam nu in zijn omgeving. Zijn thuis. Maar wat was het fantastisch. Bij binnenkomst al. Het enthousiasme op zijn gezicht, het spelen met de auto’s, alles, alles voelde goed en vertrouwd. Ik voelde me papa. Een echte papa.”

“…want achter die stoere vent, zit een man met een klein hartje. Maar die man is wel vader van een prachtig mooi kind, die opgroeit in een mooie omgeving. Ook al had ik het graag anders gezien, er is geen beter alternatief dan deze manier. Ik wil je bedanken. Bedanken wat je allemaal doet voor Jimmy maar ook voor mij. Je laat me een vader zijn, je laat me een vader voelen en het meest belangrijke, Jimmy is gelukkig bij jou. Nogmaals bedankt voor alles en laten we hopen op nog meer mooie dingen in de toekomst.” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *