We gaan bouwen!

Lieve volgers!

De laatste nieuwsbrief dateert alweer van maart 2020, net voor de corona crisis uitbrak. Dat voelt wel als heel lang geleden. Hoog tijd voor een update!

Vorige week is het eindelijk definitief geworden, we mogen starten met bouwen! Het was lange tijd spannend, maar eindelijk is het zover. Medio november 2020 gaat de eerste paal de grond in. Na een voorbereiding van ruim drie jaar gaat het echt gebeuren. Het voelt nog onwerkelijk, maar daar komt vast snel verandering in.

Alkemade bouw (onderdeel van Ouwehand Bouw) is de aannemer. Op 7 juli 2020 is het contract met aannemer Ouwehand Bouw getekend. Een sociale aannemer die onlangs al ons bevriende gezinshuis De Stal in Rijnsburg opleverde en hiermee bijdraagt aan gezinsgerichte zorg. We zien uit naar een fijne samenwerking. Medio 2021 hopen we in het nieuwe gezinshuis te wonen/werken en hiermee meer moeders te begeleiden naar zelfstandig wonen. Een jarenlange droom wordt werkelijkheid…

Nieuwe inwoners in het gezinshuis!

Eind maart 2020 is een nieuw gezin in ons huis komen wonen. Na 6 maanden intensieve begeleiding mochten ze afgelopen week weer ‘uitvliegen’ naar hun eigen plek. Dit is precies de reden waarom we zijn gestart met de opvang van jonge moeders. Door deze periode van begeleiding is een gedwongen uitplaatsing van een baby voorkomen. Ouders zijn in relatief korte tijd klaar gestoomd om een veilig thuis aan hun kindje te bieden. We zijn ongelofelijk trots op deze ouders! We gaan elkaar missen, want je bouwt toch een band op met elkaar. Gelukkig wonen ze in de buurt en wil moeder in de toekomst graag van betekenis zijn voor de moeders die nog bij ons komen wonen. We kijken uit naar nieuwe bewoners die we mogen gaan begeleiden.

Wat bijzonder om te merken dat nieuwe gezinsleden zo worden omarmd door mensen die om ons heen staan. In het bijzonder danken we stichting De Paraplu. De winkel in Voorhout die verbonden is met het gezinshuis. Een warme plek waar onze moeders werkervaring kunnen op doen. En natuurlijk Jacqueline die elke week even met de moeders en kinderen op stap gaat. Op deze manier vullen de moeders hun netwerk aan met liefdevolle mensen. Jullie zijn goud waard en van onschatbare waarde voor deze moeders!!

Stichting Gezinshuis Alas actief!

Stichting Gezinshuis Alas is opgericht om ons werk te ondersteunen. Via social media heb je misschien al meer voorbij zien komen van de stichting. Door diverse oproepen zijn we bijvoorbeeld voorzien van kinderbedjes, kleding, kinderfietsen, ledikantjes e.d. Door Corona zijn een aantal acties van de stichting op pauze gezet. Achter de schermen werken zij gewoon door met de voorbereidingen voor als er weer meer mogelijk is. Zo blijven ze op zoek naar mensen en bedrijven die ook financieel een bijdrage willen leveren. Binnenkort meer info vanuit de stichting over de acties die georganiseerd worden.

Investeren in het gezinshuis

De bank heeft de bouw van het gezinshuis grotendeels gefinancierd. Daarnaast moeten we zelf via crowdfunding zo’n €300.000 financieren. Dit doen we door middel van het uitgeven van certificaten. We hebben hier tot op heden nog geen aandacht aan gegeven, maar inmiddels is al bijna een derde van dit bedrag opgehaald via certificaten. Misschien wil je ook meedoen?  Een korte toelichting hoe dit in zijn werk gaat:

  • Je neemt een certificaat af van een bepaald bedrag
  • Je bepaald zelf het jaarlijkse rentepercentage, van 0% tot een maximum van 4%
  • Je krijgt jaarlijks een uitbetaling van de opgebouwde rente
  • Binnen zeven jaar krijg je de waarde van het certificaat weer volledig terugbetaald

Door het afnemen van een certificaat bouw je zelf dus ook mee en krijg je de volledige inleg, inclusief rente weer van ons terug. Neem gerust contact op als je geïnteresseerd bent of meer informatie wilt over deze certificaten.

Bedrijven bedankt!

Inmiddels zijn er al meerdere bedrijven die op hun manier een bijdrage leveren aan het nieuwe gezinshuis. Met hún steun is het mogelijk om dit gezinshuis te bouwen. Hieronder een greep van onze sponsors die we ongelofelijk dankbaar zijn. Mogen we jouw logo volgende keer ook showen, als dank voor je bijdrage?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *