Wat een jaar!

 

We zijn al ruim een jaar verder sinds onze laatste nieuwsbrief. Best een tijd geleden…Wat is er veel gebeurd in een jaar! Een traan en een lach wisselen elkaar af. We zien bijzondere en mooie dingen gebeuren. En tegelijkertijd hebben we te maken met gebrokenheid in levens van mooie mensen. Samen met veel mensen om ons heen mogen we een plek van rust en ontwikkeling zijn. We zijn volle bak bezig en beginnen steeds meer onze draai te vinden na de verhuizing en uitbreiding.

Team
Dit doen we als team. Lisanne is ondertussen 1,5 jaar in dienst als jeugdzorgwerker. Afgelopen januari is daar Suzanne aan toegevoegd. Een heuse aanwinst, met haar nuchtere kijk en ervaring. Helma is al enige jaren betrokken als gedragswetenschapper en vult ons team mooi aan. Zij is op de achtergrond bij alles en iedereen betrokken en altijd bereikbaar om even mee te sparren. We zijn dankbaar voor deze mensen die op ons pad gekomen zijn en vol enthousiasme met ons mee bouwen aan een goede toekomst voor iedereen in ons gezinshuis. Dat het samenwerken zo prettig zou gaan, is iets waar we alleen maar van konden dromen.

Eet je gezellig mee?
We hebben op het moment een enthousiaste groep vrijwilligers die dagelijks samen eten met de moeders en kinderen. We zoeken nog vrijwilligers hiervoor. Je hoeft geen kookexpert te zijn ;-). Gewoon er zijn is al voldoende. Even oppassen op de baby of jonge kind als de moeder kookt of samen met de moeders/vaders een leuk gerecht op tafel zetten. Je mag doen wat bij jou past en lekker mee eten. Iets voor jou? Stuur ons een berichtje als je eens per 2 weken mee wilt eten.

Gezinshuis zo goed als ‘klaar’
Onlangs mochten we met de experts van Hoek Hoveniers, Rutgrink Hoveniers en een groep vrijwilligers de tuin inrichten. Een heerlijke plek om buiten te zijn en een veilige speelplaats voor de kinderen. Met de inrichting van de tuin is het gezinshuis zo goed als ‘af’. Bijna wekelijks komen er op donderdagochtend klusjesmannen voor de heerlijke koffie en klusjes die er te doen zijn. Het lukt ons om het kluslijstje elke week weer gevuld te hebben. Dus af is het natuurlijk nooit 😊.

Volgtip
Iedereen die ons langer volgt kent papa Sander. De vader van een kindje die bij ons woont. Sander is onderdeel van het gezin. We zien hem, net als de andere biologische ouders, graag komen. Onlangs heeft Sander een podcast opgenomen met Mascha Struijk. Mascha motiveert en activeert jeugdzorgwerkers om te werken vanuit je hart. Mascha gaf hierover een korte lezing tijdens de openingsmanifestatie van Gezinshuis Alas. Hier hebben Sander en Mascha elkaar ontmoet. We zijn ongelofelijk trots op Sander. Hij geeft inmiddels lezingen aan studenten en heeft grootse plannen voor de toekomst. De podcast is te vinden op Spotify en andere podcastapps. Hierbij een link naar Spotify: podcast Sander

En verder…
In de nieuwsbrieven hebben we jullie geprobeerd mee te nemen in de realisatie van ons gezinshuis. Onze focus ligt momenteel volledig op het begeleiden van ouders en jonge kinderen. Het proces om te komen tot dit gezinshuis was gigantisch. Er zijn zoveel mensen die een lintje verdienen, vanwege hun inzet en betrokkenheid. Gelukkig mogen we dat proces van de nieuwbouw nu afronden en bezig zijn waar onze droom jaren geleden is gestart. Of dit dan de laatste nieuwsbrief is? Vast niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *