Verwachtingsvol het nieuwe jaar in!

Leuk dat je ons nog steeds volgt! Via deze nieuwsbrieven nemen we je een klein beetje mee in ons gezinshuis. Het jaar 2020 zit er op. Zoals bij iedereen was het voor ons ook een jaar met hoogte- en dieptepunten. Mede door de mogelijkheid van noodopvang voor een aantal van onze kinderen en inzet van vrijwilligers komen we de lockdown periodes goed door. Daar zijn we vooral dankbaar voor. Met kerst hadden we als gezin behoefte om in contact te komen met een aantal kinderen en moeders die we afgelopen tijd in zorg hebben gehad. We hebben ze bezocht, wat waren dit bijzondere momenten… Ontzettend leuk om ze in hun eigen thuissituatie te zien en ze een hart onder de riem te steken.

Feest
Eén van de kinderen was begin januari jarig. Wat hadden we dit graag, samen met de biologische vader, gevierd. Door de covid-maatregelen lukte dit niet op de gebruikelijke manier. Daarom hebben we samen met vader een alternatief feestje bedacht, een ware ‘drive-by’!! Vader en zoon stonden apetrots aan de weg en deelden cakejes uit aan alle bezoekers. Zo werd het een feestdag om nooit meer te vergeten. Voor de jarige misschien nog wel leuker dan een ‘normaal’ feestje.

En verder.. De moeder, die samen met haar partner bij ons woont, is deze week uitgerekend van haar eerste kindje. We staan er weer klaar voor om dit nieuwe leven te verwelkomen. We zijn bevoorrecht om hier onderdeel van te zijn en helpen ouders om verder te groeien in zelfstandigheid.

Samenwerking met Stichting Philadelphia Zorg
We breiden ons netwerk steeds verder uit. We hebben een goede samenwerkingspartner gevonden met Stichting Philadelphia. Hierdoor is het ook mogelijk om cliënten te begeleiden met een WLZ indicatie (Wet Langdurige Zorg). De samenwerkingsovereenkomst is inmiddels getekend. Met deze uitbreiding kunnen we zorg bieden aan kinderen en volwassenen met een indicatie Jeugdwet, Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Langdurige Zorg.

De bouw van het nieuwe gezinshuis
Voor degene die sinds kort zijn aangehaakt. Momenteel hebben we plek voor opvang van 1 moeder (en vader). Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de bouw van een nieuw gezinshuis, waar we opvang kunnen bieden aan 4 moeders (en/of vaders). De verwachting is dat het gezinshuis in de zomer van 2021 wordt opgeleverd. De vloer van de begane grond is inmiddels geplaatst. De komende weken gaan we de lucht in met de bouw. De samenwerking met de aannemer verloopt uitstekend. Met elkaar maken we het mogelijk om de zorg in een veilige omgeving te realiseren.

Hoe zit het nu precies rondom de financiën?
We krijgen soms vragen hoe het nu zit met de financiën. We doen vaak oproepen tot ondersteuning. We leggen graag uit waarom dat nodig is. Onze inkomsten komen uit de zorg die wij verlenen voor moeders en kinderen. De moeders en kinderen hebben allen een indicatie waarmee zorg ingekocht wordt. Wij zijn een zorgaanbieders die onze opvangplekken beschikbaar stelt. De overheid en/of zorgverzekeraars bekostigen deze zorg.

De bank heeft ons financiering geboden om het nieuwe gezinshuis te laten bouwen. Een vereiste van de bank is dat een deel van de financiering door andere investeerders worden gefinancierd. We willen dit doen door het uitgeven van certificaten.

Een certificaat kan aangeschaft worden voor een waarde tussen de €10.000,- tot 30.000,-, welke wij in 7 jaar terugbetalen, inclusief rente. In totaal is er een bedrag van €270.000,- nodig. Neem gerust contact met ons op, als je de mogelijkheid hebt om hierin iets te betekenen, alle hulp is welkom!

Stichting Gezinshuis Alas
Daarnaast is geld nodig voor het inrichten en stofferen van de studio’s van de moeders en kinderen.  De stichting (met ANBI-status) zamelt daarom geld hiervoor in. Naast giften die we ontvangen van mensen die ons werk graag ondersteunen, worden er ook andere leuke acties georganiseerd:

  • Zo kun je in de maand januari je lege flessen inleveren bij de Plus in Voorhout, waarna je je statiegeld kunt doneren aan st Gezinshuis Alas.
  • De Hervormde Gemeente in Katwijk ad Rijn heeft ons als speciaal project uitgekozen voor het eerste kwartaal van 2021. We mogen hen vertellen wat we doen en de opbrengst van de collecte komt ten goede van onze stichting!
  • Ook voor een basisschool in Rijnsburg zijn wij het gekozen project voor deze periode. Heel gaaf dat we de mogelijkheid krijgen om ouders en ook de kinderen te vertellen wat we doen!
  • In december heeft GreenGirls Voorhout een hele mooie actie gehad. Bij de verkoop van Doe-Het-Zelf-pakketten, is een deel van de opbrengst gedoneerd. Met een mooi bedrag van € 467,50 zijn we blij verrast door Betty en Gijs!
  • De Albert Heijn Voorhout stelt 2x per jaar de opbrengst van hun statiegeld-zuil ter beschikking aan onze stichting. In december is er weer een geweldig bedrag van € 633,00 opgehaald. Bedankt iedereen!!
  • Afgelopen week werden we verrast door een bezoek van twee medewerkers van PostNL. De medewerkers van het pakkettendepot in Sassenheim hebben via hun kerstboomwensactie een heel mooi bedrag van € 300,00 gedoneerd. Super gave actie!

Door Covid liggen veel acties nog verder stil. Heb je een leuk idee, of wil je meedenken? Meer info over de stichting of doneren; check https://gezinshuisalas.nl/stichting/.

Tot slot
We wensen jullie ook in 2021 oneindig veel liefde! Liefde om te ontvangen en zeker ook om uit te delen. Ieder op zijn of haar manier. Een lieve groet namens het hele gezinshuis.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *