Nieuwsbrief juni’18 (2)

Nieuwsbrief nr. 2 Gezinshuis Alas

Na de lancering van onze website hebben we veel leuke en bemoedigende reacties gekregen. Erg leuk om te horen! In deze nieuwsbrief een korte update van het gezinshuis. Veel mensen stellen ons de vraag wat de naam Alas betekent. Onderaan de pagina https://gezinshuisalas.nl/over-ons/ geven we hier uitleg over.

Werk Janneke

Janneke heeft haar baan als jeugdverpleegkundige opgezegd. Dat is nodig om fulltime zorg te bieden aan onze gezinshuiskinderen. Janneke is aangenomen bij Cardea als gezinshuisouder. Daar zijn we erg blij mee. Hiermee kunnen we de zorg bieden die onze gezinshuiskinderen nodig hebben. Op termijn willen we graag verder als zelfstandig gezinshuis, en daarbij dan ook kwetsbare moeders opvangen.

Gezinshuis Alas in het nieuws!

Volgende week verschijnt er een uitgebreid artikel in het Leidsch Dagblad. We zijn door hen benaderd om meer te vertellen over onze plannen. Daarnaast geven we graag uitleg wat gezinshuizen precies betekenen voor onze samenleving. Dit is direct een oproep om mensen te motiveren om na te denken of een gezinshuis iets voor hen is. Er zijn zoveel kinderen die nog een plekje nodig hebben in een gezin waar ze veiligheid en warmte mogen ervaren. Leuk dat de regionale krant hier aandacht aan besteedt. Binnenkort staat nog een radio item gepland met omroep BO, onze lokale omroep. Nog even en we schuiven aan bij Evers, Mattie of Giel ?.

Huisvesting

In de vorige nieuwsbrief hebben we al aangegeven dat huisvesting vinden een uitdaging is. Dit heeft nog steeds de hoogste prioriteit. Gezien de school van onze kinderen willen we graag in Voorhout passende huisvesting vinden. We hebben 2 kavels op het oog waar we nieuwbouw kunnen realiseren. Helaas mogen we op deze locaties nog niet het aantal m3  bouwen, wat we nodig hebben. We hebben een nogal bijzondere huisvestingsvraag. Het plan is om een huis te bouwen voor ons gezin (7 personen), met daarnaast geschakeld 4 á 5 kleine appartementen voor de moeders met hun jonge kind. Hier hebben we een oppervlakte voor nodig van zo’n 800 m2. We zijn druk met de gemeente Teylingen in gesprek om naar mogelijkheden te zoeken. Naast een geschikte locatie, zoeken we een aannemer die een warm hart heeft voor onze droom en hier graag een bijdrage in wil leveren. Heb je tips of wil je zelf van betekenis zijn? Mail ons via janneke@gezinshuisalas.nl!

Tot de volgende nieuwsbrief!

Inschrijven voor deze nieuwsbrieven?

Klik hier

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *