Nieuwsbrief juli ’19

Koopcontracten getekend!

Wat hebben jullie lang niets van ons gehoord. Er gebeurde heel veel rondom de huisvesting, maar de situatie was steeds te onzeker om daar over te berichten. We hebben momenten beleefd dat we met lege handen stonden, maar nu hebben we toch echt de koopcontracten ondertekend. Niet alleen van de kavel, maar ook van de woning naast de kavel! Het is een lang verhaal, maar uiteindelijk zijn we ongelofelijk blij met de kans die zich voordoet om ook de woning naast de kavel bij ons plan te betrekken. Nu zijn we druk bezig met financieringsmogelijkheden. We hebben goede hoop! De woning naast de kavel zorgt ervoor dat we onze eigen woning alvast kunnen verkopen en tijdelijk in ons ‘nieuwe huis’ kunnen wonen. In september 2019 krijgen we de sleutel van ons ‘nieuwe’ tijdelijke huis. We verhuizen medio september.  

Stichting Alas opgericht!

De groep mensen die betrokken raakt bij Alas groeit met de dag! Onze wens is dat het gezinshuis niet alleen een initiatief is van Jaap en Janneke, maar een onderdeel is van een grote groep betrokkenen. Als we met elkaar een klein steentje bijdragen, kunnen we grote stappen zetten. We zijn dan ook ongelofelijk blij met de oprichting van Stichting Alas! Vrijwilligers die zich actief inzetten om ons te ondersteunen, die om ons heen staan en al zoveel werk hebben verzet. Op onze website https://gezinshuisalas.nl/stichtingalas/ vertellen zij meer over hun activiteiten. Op dit moment zijn we hard aan de slag voor een ANBI status, wat fiscale voordelen biedt voor mensen of bedrijven die willen doneren.

Acties voor Alas

Wat zijn er weer veel acties georganiseerd en staan er alweer gepland. We hebben al mooie donaties ontvangen van onder andere de Ladies Circle. Zij organiseerden een creatieve avond, waarbij de opbrengst voor Gezinshuis Alas bestemd was.

Tijdens de openluchtdienst van de Katholieke kerk en het Kleine Kerkje in Voorhout is er gecollecteerd en ook de golfclub heeft de opbrengst van hun loterij gedoneerd. Wat een dankbaarheid, elke keer opnieuw! 


Op 25 augustus 2019 staat de jaarlijkse “biermarkt” in Sassenheim op de agenda. Ook deze opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting Alas. We benadrukken nogmaals dat de financiële ondersteuning zeer welkom (en hard nodig!) is, maar dat de betrokkenheid van al deze mensen zoveel meer waard is. We kijken uit naar het feestje in Sassenheim.


Paraplu

Onlangs is “De paraplu” door de burgemeester van Teylingen geopend in de Herenstraat
(pand van oude
Kruidvat). Een superleuke winkel waar men terecht kan voor 2e hands (kinder)kleding, een ‘shop-inn-store’ met heel veel mooie artikelen en een sociaal café met een leuke kinderhoek. Een plek waar men terecht kan voor een bak koffie en een praatje. De paraplu is opgezet door drie kerken in Voorhout met als doel om een plek te bieden voor Teylingers waar zij leuke spulletjes kunnen kopen en elkaar op een veilige plek mogen ontmoeten. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan het gezinshuis. Echt een aanrader om eens een kijkje te nemen! Check https://www.paraplu-voorhout.nl/ voor meer informatie en openingstijden.

Tot slot

De architect heeft al veel werk verzet voor het nieuwe gezinshuis. Beetje bij beetje wordt het ontwerp steeds concreter. De volgende stap is het vergunningentraject. Als dat positief verloopt hopen we begin 2020 de eerste paal de grond in te slaan (of te boren), zodat we in de loop van 2020 of 2021 plek kunnen bieden voor 4 moeders met hun kindje. Het voelt soms nog erg onwerkelijk dit hele proces, maar wat kijken we er naar uit als het zover is… 

Na de zomervakantie organiseren we een bijeenkomst voor geïnteresseerden waar we uitleg geven over het werk van het gezinshuis. Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn, graag willen helpen of juist vragen hebben over het gezinshuis. Data en info volgt.

We wensen iedereen een fijne zomer en tot de volgende nieuwsbrief!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *