Hoera!!

Eindelijk is daar weer een nieuwsbrief en met ontzettend goed nieuws.

Na weken van voorbereiden, gesprekken met gemeente Teylingen, diverse onderzoeken en onderhandelingen is het zover! Op 12 maart 2019 hebben we een overeenkomst voor de aanschaf van de bouwkavel aan de Componistenlaan in Voorhout afgesloten. Een hele belangrijke mijlpaal richting het realiseren van de opvang voor kwetsbare moeders.

Nu de grond is aangekocht gaan we met onze architect Paul Kruse van Architektenburo Archivice aan de slag voor het ontwerp van ons huis en de 4 woonunits voor de moeders. Paul heeft ons afgelopen weken al super goed geholpen in het traject met de gemeente Teylingen. Het ene na het andere onderzoek werd uitgevoerd. Wij zagen door de bomen het bos niet meer, maar gelukkig hield Paul het hoofd koel en stelde ons gerust als we de ingewikkelde termen uit de onderzoeken niet begrepen. Bovenaan deze nieuwsbrief alvast een grove schets van het ontwerp. De volgende stap is het ontwerp in detail uitwerken en de vergunning aanvragen. Dat traject duurt zo’n 9 tot 12 maanden, dit is afhankelijk van het vergunningstraject. Hopelijk kan over een jaar de eerste paal de grond in. We kijken er naar uit!

Tijdelijke huisvesting

Regelmatig krijgen we al telefoontjes met het verzoek of we al moeders kunnen opvangen. Fijn dat de zorgpartners ons al weten te vinden. Uitbreiding past helaas niet in ons huidige huis. We zijn in overweging om tot de realisatie van ons nieuwe huis tijdelijk elders te gaan wonen. Daar kunnen we dan alvast één moeder/kind opvangen. Meer hierover in de volgende nieuwsbrief.

Lege flessen actie bij de Albert Heijn

Hoe leuk is dat?! Deze maand kan je het statiegeld van je lege flessen bij de Albert Heijn Voorhout aan ons gezinshuis doneren. Mooi om te ervaren dat mensen om het gezinshuis heen staan en op verschillenden manieren een warm hart hebben voor deze mooie doelgroep.

Stichting Alas

We zijn bezig met het oprichten van een stichting. We merken dat er veel mensen onze plannen een warm hart toedragen en willen helpen door te doneren. Daar past een stichting toch het beste bij. Daarnaast zorgen we met de stichting dat er een grotere groep mensen om het gezinshuis heen komt te staan. Binnenkort zitten we met een aantal enthousiaste mensen om tafel om de plannen te bespreken. Nu de grond is aangekocht gaan we echt praktisch aan de slag. Mensen en bedrijven die hierbij ondersteunen is van onmisbare waarde! Schroom niet om ons jullie goede ideeën hierover te laten weten.

Tot de volgende nieuwsbrief!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *