De eerste paal geboord!

Wat een feestelijke dag was het donderdag 19 november. Het blijft nog onwerkelijk voelen hoor. Onze zoon Thijmen mocht de 1e paal van het nieuwe gezinshuis in de grond boren. Het startpunt van een goede fundering. Een feestje dat we graag samen met jullie hadden gevierd. De vrijwilligers van stichting Gezinshuis Alas hadden grootse ideeën en plannen om deze mijlpaal feestelijk te vieren. Door de aangescherpte Covid maatregelen was dit niet mogelijk. Er komen vast nog nieuwe momenten om samen te vieren. Na het voorbereidende werk kijken we er naar uit hoe de kavel elke dag ietsje verder mag groeien tot een warme plek, een nieuw thuis. Een warme plek voor de moeders die leren om zelfstandig voor hun kindje te zorgen. Een veilige plek waar onze kinderen opgroeien en een fijne plek om te werken. We hopen dat je ook een kijkje komt nemen als het huis wordt opgeleverd medio 2021.

             

Sinterklaas

Het werk in het gezinshuis gaat tijdens de bouw natuurlijk gewoon door. Het Sinterklaasfeest is ook bij ons losgebarsten. Heerlijk om 18.00 uur samen het sinterklaasjournaal kijken en de verwachtingsvolle blik in de ogen van de kindjes. Daar genieten we van.

Nieuwe samenwerking

Eind oktober 2020 kregen we een baby van 4 weken oud in zorg en begin november een zwangere tiener. Afgelopen zomer nam Monique (www.MamaMo-kraamzorg.nl) contact met ons op, omdat ze met haar expertise graag betrokken wil zijn bij het gezinshuis. Na ons telefoontje van een nieuwe baby in zorg stond ze direct klaar om als kraamverzorgster ons te ondersteunen. We hopen Monique nog vaak binnen te zien wandelen komende jaren. We zijn blij met deze fijne samenwerking.

Collega gezocht!

Met de naderende uitbreiding van het gezinshuis zijn we op zoek naar een ervaren collega. We schrijven op dit moment een profielschets, zodat we daarmee op zoek gaan naar een passende invulling. Naast ervaring in het begeleiden van jonge moeders en kinderen zijn er nog andere talenten nodig voor dit werk. Wij doen er alles aan om een mooie, energieke en unieke werkplek te bieden in het gezinshuis.

Investeringscertificaat

In de vorige nieuwsbrief hebben we al een oproep gedaan om mee te investeren in het gezinshuis. Bijvoorbeeld door het afnemen van een certificaat. De waarde van het certificaat krijg je volledig terugbetaald met rente. Door het afgeven van certificaten halen we de benodigde € 300.000,- op voor de bouw van het gezinshuis. Neem gerust contact met ons op als je hier interesse in hebt of lees de vorige nieuwsbrief nog even terug.

Tot slot van deze nieuwsbrief blijven we iedereen bedanken die ons ondersteunt en betrokken is bij het gezinshuis. Er zijn zoveel mensen die door iets kleins te doen, groots impact hebben voor deze geweldige kinderen en moeders. Fantastisch!

Tot de volgende nieuwsbrief.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *